Factory people

Bibbe Hansen

10. júna 2021
Bibbe Hansen

Po náhodnom stretnutí Hansenovej s Andym započala spolupráca, ktorej výsledkom bol Warholov film Prison.

Viac

Leo Castelli

3. júna 2021
Leo Castelli

Dnes Vám chceme predstaviť človeka, galeristu, ktorý podporoval mnohých amerických umelcov, teda generáciu, ktorá nastupovala na umeleckú scénu v 60. rokoch XX. storočia. V minulotýždňovom COFFEE BREAKU sme priblížili jeho spomienky na Andyho Warhola a dnes VEĽKÁ PÁRTY a LEO CASTELLI.

Viac

Leee Black Childer

27. mája 2021
Leee Black Childer

LEEE BLACK CHILDER sa pohyboval vo Warholovej Silver Factory a pôsobil ako Andyho asistent.

Viac

Viva

20. mája 2021
Viva

Bola častou návštevníčkou Factory, v ktorej Andy svoje filmy. Meno Viva jej dal práve Warhol. VEĽKÁ PÁRTY vo Factory a VIVA.

Viac

Fred Hughes

15. mája 2021
Fred Hughes

FACTORY PEOPLE – je online formát, v ktorom Vám predstavujeme kľúčových a kultových ľudí, ktorí sa nielen pohybovali vo Warholovej Silver Factory v New Yorku v 60-tych rokoch minulého storočia, ale výraznou mierou aj formovali subkultúrnu umeleckú scénu. Bola to v tom čase VEĽKÁ PÁRTY, jej súčasťou bol aj FRED HUGHES – jeden z najdôležitejších ľudí v blízkosti Andyho a prezident jeho Nadácie v New Yorku, ktorý sa významne podpísal aj pod vznik múzea v Medzilaborciach.

Viac

Paul J. Morrissey

13. mája 2021
Paul J. Morrissey

Režisér Paul J. Morrissey úzko spolupracoval s A. Warholom a bol súčasťou Factory v New Yorku 60-tych rokoch.

Viac

Mary Woronow

6. mája 2021
Mary Woronow

VEĽKÁ PÁRTY vo Factory a MARY WORONOW.

Viac

John Richardson

29. apríla 2021
John Richardson

Predstavujeme Vám kľúčových a kultových ľudí, ktorí sa pohybovali vo Warholovej Silver Factory v New Yorku v 60-tych rokoch minulého storočia a výraznou mierou formovali subkultúrnu umeleckú scénu. Dnes John Richardson.

Viac

Holly Woodlawn

22. apríla 2021
Holly Woodlawn

FACTORY PEOPLE – predstavujeme Vám kľúčových a kultových ľudí, ktorí sa pohybovali nielen vo Warholovej Silver Factory v New Yorku v 60-tych rokoch minulého storočia a výraznou mierou formovali subkultúrnu umeleckú scénu. VEĽKÁ PÁRTY vo Factory a HOLLY WOODLAWN.

Viac

Christopher Makos

15. apríla 2021
Christopher Makos

Okolo Warhola sa sústreďovalo mnoho ľudí, jedným z nich bol i americký fotograf, ktorý svojou prácou zaznamenal nielen priateľstvo s umelcom, ale aj jeho rozsiahle cesty.

Viac

Brigid Emmett Berlin

8. apríla 2021
Brigid Emmett Berlin

Bola jednou z kľúčových a kultových ľudí, ktorí boli súčasťou Warholovho ateliéru Silver Factory, a stala sa umelcovou superstar.

Viac

Bob Colacello

1. apríla 2021
Bob Colacello

Vo Warholovej Silver Factory sa stretávalo mnoho kľúčových a kultových ľudí, ktorí výraznou mierou formovali subkultúrnu umeleckú scénu v New Yorku v 60-tych rokoch minulého storočia. Bob Colacello sa stal pravou rukou Warhola a redaktorom časopisu Interview.

Viac