Vážení priatelia umenia,

PROJEKT “15 MINÚT SLÁVY” ZAČÍNA

▪ 15 minút – unikátny projekt netypických prezentácií diel a osobnosti kráľa pop-artu na netradičných miestach ▪

TENTO PIATOK (5. 8. 2022) BUDEME NA KREMENCI V NÁDHERNÝCH POLONINÁCH AJ S NIEKTORÝMI OBRAZMI ANDYHO WARHOLA

Dlhoočakávaný formát ”kočovných” performatívnych výstav je realitou. Idea sa zrodila ešte počas prvej covidovej vlny a vo svojej podstate je výstavno-propagačným experimentom – muzeálnou akciou, ktorou chceme priniesť umenie na netradičné miesta a prezentovať ho netypickým spôsobom.

Našou prioritou je spojiť plánované s náhodným, komunikovať o umení na miestach, ktorých primárny charakter nie je pripravený pre umeleckú prezentáciu a tým deklarovať ”rovnocennosť” v kontexte percepcie umenie a jeho rôznych výrazových podôb. Pretože Coca-Colu môžu piť prezidenti, ale aj bezdomovci na rohu ulice – bude to stále tá istá Coca-Cola.

Zvažovali sme, kde tento projekt začať. V Mikovej? V nejakom drevenom kostolíku na severovýchode Slovenska? V Údolí smrti? Na Sninskom kameni? Aj tam prídeme!

Začíname v Poloninách – na mieste, kde sa v jednom bode spájajú hranice troch štátov – Slovenska, Poľska a Ukrajiny. Bude to symbolické, na krátky čas tam nainsťalujeme diela Andyho Warhola, porozprávame sa s náhodnými turistami, pretože hranice sú pre nás iba čiary na mape.

O 7.30 – tento piatok začína výstup z Novej Sedlice – budeme tam a poteší nás, keď sa k nám pridáte.

Cieľ: trojmedzie SR Kremenec / PL Krzemieniec / UA Кременець, 1221 m. n. m., Bukovské vrchy, Národný park Poloniny, GPS: 49.08795, 22.56549

Každý raz bude 15 minút slávny

Video z projektu:

15 minút slávy – Kremenec
05.08.2022