V MÚZEU SME SKONČILI!

  • Každý štvrtok, počas posledných 37 týždňov, sme Vám v špeciálnom formáte predstavovali ľudí, ktorí boli určitý čas súčasťou FACTORY – legendárneho priestoru kráľa pop artu Andyho Warhola. Svojou prítomnosťou a aktivitou boli súčasťou nielen formovania výnimočnej etapy histórie umenia druhej polovice 20.storočia, ale aj samotného Andyho.
  • Puzzle osobností tejto hybnej sily americkej, ale aj svetovej subkultúrnej scény dosiahol pre nás svoj konkrétny obraz a náš online projekt končí. Bola to veľmi fajn etapa- disciplinovaná, plná zaujímavých zistení, zvláštnych súvislostí a občas aj tragikomických reálií. Každopádne aj nám pomohla k hlbšieho pochopeniu atmosféry, na pozadí ktorej sa tvorili dejiny umenia.
  • Projekt však končí len online, pripravujeme o Andym a “jeho ľuďoch” samostatnú publikáciu a jeho presah je naďalej aj výstavný – v podobe grafík týchto 37 osobností u nás v múzeu, ale aj na Expo Dubaj 2020
  • A zato veľká vďaka Jurajovi Behúnovi, ktorý stál za kompletnou vizuálnou podobou formátu FACTORY PEOPLE a je autorom grafík, ktoré tvoria obsah spomínaných výstav – Dikes Ďuri- s Tvojím entuziazmus a nasadením pre projekt to bola pre nás super spoločná cesta.

Andy’s People? Why not … Panta rhei